Bichon Havanais Allergi

Vi har gode erfaringer med at allergikere kan tåle havaneseren. Vi er selv to i  familien som lider meget af allergi overfor hunde, katte, heste etc. Selvom vi lever sammen med fire voksne havanesere dagligt og vi i perioder har et og op til to kuld hvalpe på én gang, så har vi ingen allergiske symptomer på vores hunde.

Vi har haft besøg af mange, som aldrig har haft dyr i familien på grund af deres allergi. I dag lever de trods deres diagnose sammen med en eller flere havaneser. Nogle familier er blevet så ‘smittet’ af racen, at de efter et års tid måtte have sig endnu en havaneser. Vi har ikke oplevet nogen som ikke har, kunne tåle vores hunde, men vi har hørt om enkelte der ikke tåler racen.

Vi har fået nogle gode råd af vores allergispecialist, Bent Weeke fra Lunge og allergiklinikken , sådan at vi kan rådgive i hvad man kan gøre for at se om man tåler vores hunde. Mange, ligesom vores søn og jeg kan tåle racen selvom de er testet positiv overfor hund.

Hvis du er i tvivl om du er allergisk overfor hund, anbefaler vi altid at du får taget en priktest samt blodprøve inden du kommer på besøg.