Bichon Havanais Pelspleje

Bichon Havanaisens pelspleje og sorinering:

Man skal fra starten vænne hvalpen til at pelsen bliver børstet helt i bund hver dag. På denne måde bliver det en del af familiens daglige rytme, som hunden elsker og ser frem til. Er denne rutine indarbejdet, tager det ikke lang tid, og man har altid en pæn og velplejet hund med en lækker pels. For ikke at slide for meget på pelsen, anbefales det at man før børstning sprayer pelsen med en udrednings/balsam spray f.eks. Chris Christensen Just Divine.

Man kan vaske hunden så ofte man finder det nødvendigt. Jeg vasker vores hunde ca. hver 10-14 dag mindst en gang om måneden. Det er vigtigt at huske at bruge en god mild shampoo der er PH venlig ca. 7. Brug aldrig shampoo til mennesker!!
Vi anbefaler en speciel shampoo og balsam udviklet til Havaneseren Charisma Pro eller Chris Christensen Day to Day. Vi afprøver hele tiden nye produkter der sker så meget inden for pels pleje hele tiden.

Husk ALTID at rede hunden helt fri for knuder inden den bades, så filtrer pelsen ikke for meget efter vask. Hvis ikke hunden er redt helt i gennem, bliver pelsen som en kogt ‘uldsok’, det kan ikke anbefales!! Tør altid pelsen helt tør, en fugtig pels filtre hurtigere.

Hårene i de inderste øjenkroge nippes regelmæssigt for at forhindre tåreflåd og irritation af øjnene, øjnklatter (søvn) skal fjernes dagligt. Man skal også huske at nippe/dreje hårene op fra øregangen. Vi ved godt at nogle dyrlæger siger at det skal man ikke, men det skal man, ellers får hunden øre problemer pga. de mange hår, der gør at der bliver for fugtigt i øregangen.
Det gøres med to fingre, husk at dreje hårene op imens du trækker let. Jeg gør det ofte, sådan at der ikke kommer for mange.
Når hårene begynder at falde ned i øjnene, det er vigtigt at de holdes de fri, det kan man gøre ved at sætte små tandelastikker eller hårspænder i. På den måde slipper hun den for at bliver irriteret i øjnene, og man kan se deres smukke øjne. Man skal ikke begynde at klippe håret. Som Erlend siger: ”Jeg mister jo ikke min mandlighed bare fordi hundene har sløjfer i, “hvis jeg var bange for det, var jo det en muskel hund jeg skulle ha’ ”.
Bichon Havanais er af natur en langhåret race, klipning af pelsen frarådes. Pelsen er isolerende og er med til at regulere temperaturen hos hunden. Dvs. at når det er koldt varmer pelsen hunden, og når det er varmt virker pelsen afkølende.

Hunden klippes under og rundt om poterne (man må ikke kunne se neglene) sådan at den ikke glider på gulvet og får filtre.
Du kan f.eks klippe hundenes negle i forbindelse med badning. Når man kan høre neglene ’trippe’ på gulvene, så er de blevet for lange.

Vi rådgiver vores hvalpekøbere og der følger ’livslang’ hotline samt pelskursus når hvalpen er ca. 5-7 måneder gammel.

 
Vi anbefaler:

• Mason Pearson børste af svinehår og nylon mix.
• ActiVet Professionel karte – blød enkelt udgave (tidligere Les Poochs)
• Chris Christensen Just Divine udredningsspray/balsamspray
• Kam gerne en smørkam, som kun bruges til at kontrollere om der er filtre /knuder
  tilbage efter børstning.     
• Fx. Chris Christensen Day to Day shampoo og balsam, PSH’s produkter-.
• En god negletang
• Små elastikker til at holde pandehår væk
• Et tægekort til at fjerne tæger med, købes på de fleste apoteker.
• Potesaks
• Tandbørste samt tandpasta uden fluor fx. med leversmag.
• Et godt kvalitets foder til pelsracer fx. Acanas kornfrie serie eller Royal Canin Medium   Sensible.
• Potevoks til vinteren til at beskytte poterne mod salt på vejen

Disse produkter og redskaber (samt mange andre), har vi afprøvet gennem mange år, og har erfaret at de letter pelsplejen og man får en smuk pels.

Husk der findes ingen dumme spørgsmål, det er kun dumt ikke at spørge om hjælp hvis man har brug for det. Vi hjælper gerne.